Rozwiązania systemowe dla produkcji żywności o chronionych - nazwie pochodzenia i oznaczeniu geograficznym, w tym produktów regionalnych na przykładzie Hiszpanii i Polski

Wojciech Krawczyk Joanna Pawłowska
Rok: 2018ISBN: 978-83-7607-316-3

Spis treści

  • Wstęp7
  • Justyna Wasilewko: Rola systemów jakości i certyfikacja w produkcji żywności o podwyższonych standardach9
  • Sylwia Konopacka-Bąk: Marketing narracyjny kulturowych wartości regionu Andaluzji jako sposób osiągnięcia przewagi konkurencyjności produktów pochodzenia zwierzęcego32
  • Maciej Oziembłowski, Anna Marietta Salejda, Wojciech Krawczyk: Żywność wysokiej jakości – unijne systemy jakości produktów tradycyjnych i regionalnych w Polsce i Hiszpanii45
  • Elżbieta Sowula-Skrzyńska, Anna Borecka: Ochrona produktów żywnościowych tradycyjnych i regionalnych w Polsce i Hiszpanii67
  • Dorota Kowalska: Systemy produkcji i jakości mięsa króliczego88
  • Robert Kupczyński, Kinga Śpitalniak-Bajerska: Efekt środowiskowy produkcji wołowiny w oparciu o analizę cyklu życia produktu108