Turystyka wiejska i dziedzictwo wsi w kontekście pandemii SARS-CoV-2

Elżbieta Kmita-Dziasek Michał Szanduła Michał Roman Antoni Roman Iwona Połucha Anna Mazurek-Kusiak Andrzej Piotr Wiatrak Gabriela Czapiewska Agata Balińska Piotr Gabryjończyk Jan Zawadka Estera Kozielska Bernadetta Bienia Marta Pisarek
Rok: 2021ISBN: 978-83-7607-346-0

Spis treści

  • Michał Roman, Antoni Roman: Realizacja usług prozdrowotnych w gospodarstwach agroturystycznych w czasie pandemii COVID-199
  • Iwona Połucha: Agroturystyka jako antidotum w pandemicznej egzystencji23
  • Anna Mazurek-Kusiak: Model zachowań konsumentów na rynku usług agroturystycznych w dobie pandemii COVID-1941
  • Andrzej Piotr Wiatrak: Wybrane aspekty współpracy w turystyce wiejskiej51
  • Gabriela Czapiewska: Dziedzictwo kulinarne elementem promocji turystycznej oraz czynnikiem rozwoju lokalnego i regionalnego63
  • Agata Balińska, Piotr Gabryjończyk, Jan Zawadka: Kulinarna sfera wsi mazowieckiej w ocenie turystów77
  • Estera Kozielska, Bernadetta Bienia: Roślinne produkty fermentacji mlekowej w tradycyjnej kuchni polskiej89
  • Bernadetta Bienia, Estera Kozielska: Rośliny przyprawowe wykorzystywane w tradycyjnej kuchni Podkarpacia95
  • Marta Pisarek: Dobór gatunków do ogrodu z roślinami o jadalnych kwiatach103